Είμαι εδώ γιατί με κινητοποιεί η ανάγκη της προσφοράς
top of page

ΝΕΑ | ΑΡΘΡΑ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Είμαι εδώ γιατί με κινητοποιεί η ανάγκη της προσφοράς

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ axianews

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 - ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023



Εάν η διαμεσολάβηση είχε υιοθετηθεί στην κουλτούρα μας, ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός, θα χαμογελούσε περισσότερο και θα στεναχωριόταν λιγότερο.





Μια δυναμική παρουσία αποφάσισε να εντάξει για δεύτερη φορά στο ψηφοδέλτιό του ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί.

Ο λόγος για τη δικηγόρο Νανά Παπαδογεωργάκη- Διακουμάκου, η οποία εκτός όλων των άλλων, έχει ενεργή παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία έτη συμμετέχοντας σε διάφορα πόστα που της ανατέθηκαν από τη δημοτική αρχή.

Η κ. Παπαδεογεωργάκη – Διακουμάκου μίλησε στην “axianews” για τους λόγους που την οδήγησαν να είναι δεύτερη φορά υποψήφια με τον συνδυασμό του δημαρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου και τα σχέδια που έχει για την εξυπηρέτηση των πολιτών.


Μίλησέ μας λίγο για εσένα, να σε γνωρίσει ο κόσμος!

Είμαι δικηγόρος Αθηνών, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια, ασχολούμενη πολλά χρόνια με τον θεσμό της διαμεσολάβησης. Τι κάνω δηλαδή;

Ξέρω να λύνω προβλήματα. Όταν ακούω ένα πρόβλημα, σκέφτομαι πώς θα το λύσω. Θα μιλήσω με παράδειγμα, π.χ. στη δουλειά μου, έχω συναντήσει ανθρώπους που κυριολεκτικά κόντεψαν να χάσουν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό.


Τι υπόσχεσαι εάν εκλεγείς δημοτική σύμβουλος;

Οι πολίτες ξέρουν το πρόβλημα - εγώ μπορώ να βρίσκω λύσεις στα θέματα που ειδικεύομαι.

Αυτά δηλαδή τα πιθανά προβλήματα, που μακάρι να μην τύχουν, αλλά συμβαίνουν σε αρκετό κόσμο κυρίως μετά την οικονομική κρίση. Τώρα, σχετικά με τα τοπικά θέματα, οι δημότες γνωρίζουν καλύτερα. Εγώ ξέρω να ακούω, να σέβομαι ό,τι λένε οι πολίτες. Δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα. Σημαντικό είναι κάτι που ενοχλεί έναν κάτοικο, που τον εμποδίζει, που τον δυσαρεστεί.

Έξω από το σπίτι του, στη γειτονιά, στο σχολείο του παιδιού, του εγγονού, στο γήπεδο, στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις υπηρεσίες.


Τι είναι η διαμεσολάβηση που ασχολείσαι με τόσο αφοσίωση;

Η διαμεσολάβηση είναι ένας θεσμοθετημένος εναλλακτικός τρόπος επίλυσης αστικών και εμπορικών διαφορών, έτσι ώστε τα εμπλεκόμενα μέρη σε μία αντιδικία, να μπορέσουν να επιλύσουν τη διαφορά τους, σε ένα περιβάλλον πολιτισμένο, με παραγωγικό διάλογο, εκτός δικαστικών αιθουσών. Για παράδειγμα, οι οικογενειακές διαφορές, δεν θα έπρεπε να φτάνουν στο κατώφλι της δικαστικής αίθουσας, λόγω και της πολύ ιδιαίτερης φύσης τους, αλλά να επιλύονται όμορφα και πολιτισμένα, με τη συνδρομή ενός εκπαιδευμένου διαμεσολαβητή με ειδικές γνώσεις σε δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης και ενσυναίθησης. Πιστέψτε με ότι το αποτέλεσμα που προκύπτει από μία τέτοια διαδικασία λειτουργεί ανακουφιστικά και ευεργετικά για όλη την οικογένεια. Εάν η διαμεσολάβηση είχε υιοθετηθεί στην κουλτούρα μας, ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός, θα χαμογελούσε περισσότερο και θα στεναχωριόταν λιγότερο.


Τι σε κινητοποίησε να κατέβεις υποψήφια;

Σε αυτές τις εκλογές πολύς κόσμος κατεβαίνει υποψήφιος.

Εδώ είμαι λοιπόν γιατί με κινητοποιεί η ανάγκη της προσφοράς. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη, διαφορετικά δεν έχει νόημα να εμπλακεί κανείς στη διαδικασία των εκλογών, να αλλάξω πράγματα που ταλαιπωρούν τον κόσμο, να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου για το κοινό καλό. Να δώσουμε στον κόσμο διεξόδους π.χ. ίδρυση ενός γραφείου εξυπηρέτησης των δημοτών που ταλαιπωρούνται με τις κακές πρακτικές των τραπεζών και των funds.

Προσωπικά αυτό θέλω να αποδείξω με τη δική μου δράση, τις δικές μου δυνάμεις. Να αποδείξω ότι πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο. Αλληλοβοήθεια, συμπαράσταση, αλληλεγγύη. Στην οικογένεια, στον διπλανό μας, στον γείτονα.


Στις θητείες του ο κ. Αποστολόπουλος δεν πήρε κανένα νέο δάνειο, αντίθετα εξυπηρετεί κανονικά παλαιότερα δάνεια. Διοικεί έναν δήμο με οικονομική αυτοτέλεια


Πες μας ένα έργο που έγινε στο δήμο σας,το οποίο ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών;

Ας δούμε λοιπόν ένα θέμα των ημερών που συζητάει όλη η Ελλάδα. Βλέπουμε πως είναι και πιο συχνά αλλά και πιο έντονα τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τρανταχτό παράδειγμα, η κακοκαιρία “Daniel” που έπληξε πολλά μέρη της χώρας μας. Χτυπάει και τις πόλεις. Τα προηγούμενα χρόνια μια μεγάλη περιοχή του Παπάγου μετά από κάθε βροχόπτωση, αντιμετώπιζε προβλήματα, με την οδό Κύπρου να μετατρέπεται σε ποτάμι και να κινδύνευαν άνθρωποι και περιουσίες, όπως και το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και το ΕΚΑΒ. Ο δήμος μας, παρέδωσε έτοιμη μελέτη και άσκησε έντονες πιέσεις, προκειμένου να γίνει το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, στην περιοχή αυτή του Παπάγου, από την Περιφέρεια Αττικής και μετά την ολοκλήρωσή του, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μετά από έντονες βροχοπτώσεις όπως η πρόσφατη θεομηνία. Νωρίτερα, ο δήμος μας είχε ολοκληρώσει αντιπλημμυρικό έργο στον Χολαργό, στις οδούς Ανατολής και Αναστάσεως, έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων. Έχουν επίσης υποβληθεί από τον δήμο προς την Περιφέρεια Αττικής οριστικές μελέτες για αντίστοιχα αντιπλημμυρικά έργα, σε περιοχή του Χολαργού και του Άνω Παπάγου Χολαργού, με στόχο την ολοκλήρωση του δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του δήμου μας. Αυτό είναι ένα σπουδαίο έργο που ολοκλήρωσε ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος, για την περάτωση του οποίου έκλεισε μεν η είσοδος του Παπάγου για κάποιο διάστημα και οι κάτοικοι υπέστησαν μία μικρή ταλαιπωρία, πλην όμως άξιζε τον κόπο και τώρα πλέον όλοι κατανοούν την απόλυτη αναγκαιότητα αυτού του έργου για την ασφάλεια όλων μας.


Γιατί είσαι υποψήφια με τον Ηλία Αποστολόπουλο;

Κατ’ αρχάς, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση που είναι βασικό στοιχείο για να στηρίξεις έμπρακτα έναν υποψήφιο δήμαρχο. Τον εμπιστεύονται και τον υποστηρίζουν άνθρωποι που προέρχονται και από άλλους χώρους. Η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή. Και μπράβο του. Έχει εμπειρία και είναι άνθρωπος της πράξης.

Έχει επίσης την τεχνογνωσία να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις για τα δημοτικά έργα χωρίς να επιβαρύνει το ταμείο του δήμου. Στις δικές του θητείες δεν πήρε κανένα νέο δάνειο, αντίθετα εξυπηρετεί κανονικά παλαιότερα δάνεια. Διοικεί έναν δήμο με οικονομική αυτοτέλεια. Υλοποίησε επίσης πολλά άλλα σημαντικά έργα, αναμόρφωσε πλατείες, ενίσχυσε το πράσινο του δήμου μας με δενδροφυτεύσεις, υλοποίησε έργα ενεργειακής αναβάθμισης, πέτυχε στην τελευταία θητεία του την ίδρυση νέων σχολείων και συνολικά επένδυσε περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ στην αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, αλλά και του εξοπλισμού των σχολείων του δήμου μας. Και όλα τα παραπάνω είναι απλώς κάποιες από τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής που υλοποιήθηκαν κατά την τελευταία θητεία του δημάρχου μας κ. Ηλία Αποστολόπουλου. Το πρόγραμμα δράσης της νέας θητείας του δήμου μας κινείται στην κατεύθυνση της ποιοτικής και δημιουργικής καθημερινότητας των πολιτών μας. Όλα τα παραπάνω χρειάζονται δουλειά και συνέπεια στα όσα έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν προσεχώς, ώστε το πανέμορφο προάστιο που ζούμε να παραμείνει το ίδιο όμορφο για τις επόμενες γενιές.










420 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page