Επιτάχυνση εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων Νόμου Κατσέλη (ν. 4745/2020)
top of page

ΝΕΑ | ΑΡΘΡΑ | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Επιτάχυνση εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων Νόμου Κατσέλη (ν. 4745/2020)



Οι αιτήσεις ρύθμισης οφειλών των οφειλετών που εκκρεμούν σήμερα σε πρώτο βαθμό στα Ειρηνοδικεία της χώρας στα πλαίσια του ν. 3869/2010 (γνωστού ως Νόμου Κατσέλη) και των οποίων η συζήτηση έχει προσδιοριστεί μετά την 15η Ιουνίου 2021, εισάγονται εκ νέου υποχρεωτικά προς συζήτηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.


Για την εισαγωγή προς συζήτηση των εκκρεμών αιτήσεων ρύθμισης οφειλών, απαιτείται επί ποινή απαραδέκτου, η κατάθεση αίτησης επαναπροσδιορισμού από τον αιτούντα. Η αίτηση επαναπροσδιορισμού κατατίθεται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.


Η αίτηση θα πρέπει να περιέχει μεταξύ άλλων: όλα τα στοιχεία του οφειλέτη, τα στοιχεία της εκκρεμούς αίτησης, το ιστορικό της υπόθεσης, τη δήλωση συναίνεσης του αιτούντος περί άρσης του τραπεζικού απορρήτου.


Εν συνεχεία η αίτηση επαναπροσδιορισμού διαβιβάζεται ηλεκτρονικώς στην αρμόδια γραμματεία του κατά τόπο αρμόδιου Ειρηνοδικείου και συντάσσεται πράξη κατάθεσης, η οποία αναρτάται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.


Ρωτήστε μας για όλη τη διαδικασία.


159 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page